Eindhoven

24 en 25 oktober 2020

Eindhoven is een stad en gemeente in het zuiden van Nederland, en in het zuidoosten van de provincie Noord-Brabant. Het is naar inwonertal al sinds 1961 de vijfde gemeente van Nederland. Ze telt 231.642 inwoners (bron: Wikipedia)

Eindhoven Airport
De Vliegbasis Eindhoven of Eindhoven Airport (IATA: EIN, ICAO: EHEH), in de volksmond bekend als Welschap, ligt aan de westkant van Eindhoven, tussen Best en Veldhoven. Van oorsprong is het een civiel vliegveld dat na de Tweede Wereldoorlog als vliegbasis is overgegaan in handen van de Koninklijke Luchtmacht. Het vliegveld wordt deels door de burgerluchtvaart gebruikt. Met 6,2 miljoen passagiers in 2018[ is Eindhoven Airport, qua reizigers, het grootste regionale vliegveld in Nederland. (bron: Wikipedia)

Fontys Sporthogeschool
Fontys Sporthogeschool is een van de meest bijzondere accommodaties in Eindhoven. Het gebouw heeft maar liefst vijf verschillende gymzalen en hallen en is dus voor veel uiteenlopende sportdoeleinden geschikt. Vides, glas en doorkijkjes zorgen ervoor dat de lichtinval optimaal is en dat sport in het hele gebouw zichtbaar is.